miércoles, 14 de noviembre de 2007

Tot comença a encaixar...


Llegeixo una i altra vegada tots els textos que tinc. Articles de diaris digitals, informes del Tribunal de La Haia, traduccions (gràcies Mar!), transcripcions d'entrevistes (gràcies Andrea i Alba!)... Repasso i arxivo noves fotos (merci Olmo, Marc i Noèlia!)... Reviso projectes d'exposició (gràcies Borja i Anna!). I miro un nou documental (merci per la companyia Cris!).


Fragments i més fragments d'un viatge llunyà i que els projectes tornen a posar a l'ordre del dia. Què en faríem si no fos així? Els apilonaríem en un racó perdut de l'escriptori? No és així, ni ha de ser així. Tot comença a encaixar. Experiències i records (sempre donats a ser més idealistes i sentimentals) concorden amb informes i notícies (normalment més de fiar). Els projectes van agafant forma i sembla que les coses ens porten a bon port. On? No se sap. I potser millor. Encara és aviat. Però el cert és que ja no som a Bòsnia. Hem fet un pas més. Endavant, això segur.


Segueixo el camí de la matança de Glogova fins arribar al seu únic supervivent. Militars serbis van ordenar-ho i hi ha documents, proves. El cognom d'alguns dels morts és el mateix que el del testimoni, els familiars que ens va dir! El nom de l'assassí apareix en un titular de diari, que anuncia la seva mort. Això també ho sabíem. Parla d'uns incendis... i d'una mesquita. De morts (no tants com pensàvem, però deu ni do!). Fa referència a Srbrenica, Bratunac i a municipis propers. Dones i nens que se salven (les que vam conèixer!).
I ara només ens queda fer el trencaclosques. No és un examen. No és un malson. Això va passar de veritat i s'ha de saber. Tothom ho ha de saber!
Gerard (www.fotolog.com/carpe_cine)

7 comentarios:

Anónimo dijo...

felicitats pel que esteu fent! Al final, tot acabarà d'encaixar i podreu explicar. Molts ànims!

x cert, molt guay el report de Calle 20.

Petonets a tots!

Anónimo dijo...

Gerard ets un crack.

titomaki dijo...

Per cert Gerard he vist que has enllaçat alguns blogs, molt guay. El meu esta equivocat, l'adreça es http://titomakistandby.blogspot.com/
Ho cambiaria jo mateix pero no se pq no hem deixa accedir al blog, hem posa que entri amb una adreça de google o no se que.

Una abraçada
Yaser

gerard dijo...

Ja està Yaser! tot arreglat! trobo a faltar comentaris gent! per cert si no rebo més mails, entreguem el projecte d'exposició a la UAB aquesta setmana! fins aviat!

el mejillon suicida. dijo...

y de dónde estás consiguiendo los datos?
de tus contactos políticos o de la red?
te lo curras tela marinera, tio
a ver qué tal te queda.
saludos

The Sea dijo...

Gerard, des d'Eslovènia, t'envio una felicitació electrònica! La teva reflexió em recorda que hem de seguir investigant!

Mar

Anónimo dijo...

EI WAPU, LA TEVA MOTIVACIÓ INALTERABLE M'ENKANTA!

I ara tenim un trenca-closques tot nostre, a punt de ser construït...

ens veiem dissabte, no t'oblidis de dur el bon rotllo, eh?

beso cap a tots els racons...